Verwerkingstechnieken van Tapir
Stansen
Een vlakstans kenmerkt zich door een rechtopgaande beweging. Bij het rotatiestansen zijn er twee type stansvormen: Een blikstans en een volwerktuigstans met ieder zijn eigen maximale verwerkbare hoogte.
Stanstechnieken
We onderscheiden twee soorten stanstechnieken: Kiss-cutting of halfdoor stansen is een methode om in een materiaal te snijden waarbij alleen de bovenste lagen worden doorboord. De term ‘kus’ verwijst naar de manier waarop het mes de bovenste lagen van het materiaal raakt en een patroon of snede achterlaat met voldoende kracht om een indruk achter te laten, maar niet door de onderste laag (liner) te snijden. Een door en door stans snijdt daarentegen door alle lagen van het materiaal.
Keuze stanswijze
De keuze voor de stanswijze wordt door vele factoren bepaald; De afmeting van het gewenste product, de dikte van het materiaal en de oplage uiteraard. Ook de kosten spelen een rol, want een cilinder voor een rotatiestans is kostbaarder dan een mes voor een vlakstans, maar een rotatiestans kan veel meer output geven per uur dan een vlakstans.
Specificaties vlakstansen
- Werkoppervlak maximaal 580 x 580 mm.
- Niet gelimiteerd in dikte. (Zelfs 10 mm EPDM of schuim met een dikte van 40, 50, 60 mm kan verwerkt worden.)
Specificaties rotatiestansen
- Maximale werkbreedte 380 mm.
- Maximale afslaglengte is 600 mm.
- Blikstans verwerkbare hoogte maximaal 1 mm.
- Volwerktuigstans verwerkbare hoogte maximaal 8 mm.
Vragen?
Wilt u meer informatie over het stansen van tape?
Neem contact op met onze experts:
+31 591 390 059 / info@tapir.nl